Hvorfor honning?

 

Honning er et rent naturprodukt. Bierne indsamler nektar fra blomsterne, suger den op i honningmaven, sætter enzymer til nektaren, der medvirker til at sukkeret spaltes til frugtsukker og druesukker, og lagrer honningen i vokstavlerne. Biavleren slynger eller presser honning ud af vokstavlerne, sier, rører og tapper den på glas. Han fjerner ikke noget fra honningen, og han blander ikke noget i sin honning.

 

Honning er en god erstatning for sukker. Honnings sødme er meget højere end sukkers sødme. Det betyder at man kan bruge væsentligt mindre sukkerstof, hvis man søder sit bagværk eller mad med honning, og spare på kalorierne. Honning er heller ikke så skadelig som sukker for diabetiker. Ifølge nogle forskere, var årsforbruget af honning i 18 hundred tallet i europæiske lande med honningtradition op på 19 kilo, imens årsforbrug af sukker kun 0,2 kg. I dag bruger man cirka 30-40 kg sukker årligt og kun 0,5 – 1 kg honning.

 

Honning er fra gamle dage blevet brugt som naturmedicin. Den positive effekt af honning især ved forkølelse (ondt i halsen, hoste) er velkendt. Som husråd er honning også værdsat ved feber, søvnløshed, træthed. I Frankrig har man fået overraskende gode resultater med honning til sårbehandling, specielt ved alvorlige brandsår. Der findes talrige undersøgelser af behandling af hud, nervesystem, hjerte, fordøjelsessystem og nyrer.

 

Honning smager. Honning indeholder ikke kun forskellige sukkerarter, men også vitaminer, mineraler, enzymer og pollen. Honnings naturlige smagsstoffer stammer fra blomsterne, derfor er honning forskellig alt efter hvilke blomster, bierne har hentet nektaren i. Variationer af smagen er uendelige.

 

Hvorfor dansk honning?

Udenlandsk honning er som regel billigere. Hvorfor betaler mange danskere ekstra for dansk honning?

Læs om dansk honning...

 

Hvorfor honning direkte fra biavlen?

Hvordan læser man honningetiketten? Hvorfor smager honning direkte fra biavlen så godt?

Læs om honning direkte fra biavlen...