Honningmassage

Honning massage stammer oprindeligt fra Tibet, hvor den blev brugt allerede for 1000 år siden.

 

Massage generelt har mange gavnlige virkninger.:
- Fjerner spændinger,

- Lindrer smerter i ømme muskler,
- Forbedrer blodcirkulationen,
- Nedbryder og fjerner affaldsstoffer
- Stimulerer nervesystemet.

Honning indeholder mineraler, vitaminer, proteinstoffer, aminosyrer, enzymer, antioxidanter og mineraler, i alt ca. 60 forskellige virkestoffer. Som udvortes middel har honning en desinficerende virkning, den hæmmer og dræber bakterier og nogle svampe. Det er gammel visdom og som stammer helt tilbage fra de gamle ægyptere, der brugte honning som lægemiddel. 

 

Honning forbedrer blodcirkulation i væv, under huden og i musklerne. Ved massage bliver den meget hurtigt absorberet af huden, så dens bioaktive komponenter kommer ind i blodet og indgår i stofskiftet. Honningmassage bidrager til afgiftning af kroppen, styrkelse af immunforsvaret, idet honning absorberer toksiner og fremmer deres hurtige udledning fra organismen. Gennem massagen bliver giftstofferne synlige på hud overfladen som enten en lys eller mørk tyggegummiagtig masse og kan fjernes derefter.

Honning massage forbedrer termisk regulering af huden og har dermed  en positiv indflydelse på hele nervesystemet.

Udover den helbredende virkning, har honning massage også kosmetisk effekt: honning renser og nærer huden, gør den glat og silkeagtig, og øger hudens elasticitet.

Honning massage er en af de bedste og mest effektive midler mod cellulitis, det  er blevet afprøvet med stor succes  af mange kvinder i forskellige alder.

 

Honning til honningmassage

Succesen med en honningmassage er i høj grad afhængig af kvaliteten af den honning, der bliver brugt.  Det skal være 100% naturprodukt, uden nogen tilsætningsstoffer, enten flydende (nyslynget), eller krystalliseret af naturlig vej, uden behandling. Massage teknik kræver flydende honning, så hvis honningen er krystalliseret, kan den varsomt opvarmes (smeltes) lige før massage. Man kan med fordel bruge en mikrobølgeovn, men honning må aldrig varmes op til temperatur højere end 40° C.

Vil man at massagen virker endnu mere afslappende, kan man godt tilføje honning lidt olie (f.eks. eukalyptusolie, appelsinolie, mandelolie) eller ekstrakter af urter (f.eks. lavendel).

For skrub massage kan honning blandes med forskellige salte, f.eks. salte fra Det Døde Hav eller Læsø salt . Blanding af honning med almindelig grov salt kan med fordel bruges i sauna.

 

Læs mere om honningmassage... 

 

 

 

Hjem